domingo, 1 de febrero de 2009

Parlem... sobre EDUCACIÓ!

VIOLÈNCIA A LES AULES

Darrerament, aquest ha estat un dels principals problemes a les aules. Per aquest motiu, encara que no sigui gaire agradable, trobo convenient parlar-ne.

Es experts creuen que aquest problema és degut a la falta d'implicació dels pares respecte els professors.

Els agressors escolars diuen que són igual a altra gent de tipus violents i no es veuen com a agressors, sino com a defensors perquè creuen que es defensen de les agressions de les seves víctimes.

Aquest tipus de persones té una visió sobre el seu entorn que els porta a sentir satisfacció quan fan mal als demés i els dominen de forma negativa.


Pel que fa al paper dels professors, s'ha de dir que s'ha perdut molta autoritat en els mestres, abans aquestes coses no passaven perquè no hi havia tanta confiança.
Amb això no em refereixo a que els mestres han de ser autoritaris, el que vull dir és que han de mantenir el seu paper i realitzar la seva funció per a que tot funcioni correctament.

D'altra banda, l'actitud dels pares també és una altra de les causes d'aquesta violència. Això és pel fet que hi ha una certa relaxació de les obligacions educatives.
EDUCAR no és dir sí a totes les exigències dels nens, també és dir no, posar normes i supervisar el compliment d'aquestes.
Els pares dels nens que mostren conductes violentes haurien d'intervenir en programes de reeducació dels seus fills, programes que han de tenir un seguiment i una avaluació.

En conclusió, es pot dir que HEM DE CONTRIBUIR TOTS A ACABAR AMB AQUEST PROBLEMA, tant pares com mestres.

No hay comentarios: